Kiinnostuitko jostain kuvastani? Ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan lisenssistä!
logo

Valokuvaaja

Oona Pitkonen Photography

Eläinpainotteista valokuvausta koko Suomen alueella.

Kameran takana

Olen 27-vuotias eläinvalokuvaaja Itä-Suomesta, mutta toimialueenani on koko Suomi. 10 vuoden valokuvausharrastuksen ja parin vuoden kevytyrittäjyyden jälkeen valokuvaajan ura tuntui ainoalta oikealta ratkaisulta. Kotoa minulta löytyy tällä hetkellä kaksi mittelspitznarttua, Siru ja Ninja, sekä welsh part bred-ruuna Ressu ja uusimpana tulokkaana hollanninpv-ruuna Koda.

Eläinkuvaukseen painottuminen on ollut oikeastaan aina itsestäänselvyys, kun valokuvausharrastuskin on alun perin hiipinyt ratsastusharrastuksen rinnalle. Myöhemmin omien koirien kautta myös muutkin eläimet ovat alkaneet esiintymään kamerani edessä useammin.

Työkalut

Alempana luetellun kamerakaluston lisäksi kuvankäsittelyyn löytyy tällä hetkellä Adoben ohjelmista Lightroom ja Photoshop CC.

Fyysisten työkalujen ohella tärkeää etenkin eläinten kanssa työskennellessä on hyvä eläinten ilmeiden ja eleiden lukutaito sekä kyky toimia niiden kanssa luontevasti. Näin saadaan varmistettua parhain mahdollinen lopputulos kaikkien osapuolten kannalta ja yhtä lailla eläin kuin ihminenkin varmasti nauttii kuvaustilanteesta, kun siitä tehdään miellyttävä kokemus.

Kuvauskalusto

  • Nikon D750
  • Nikkor 70-200 f/2.8
  • Nikkor 50mm f/1.8

Erityisosaamiset

  • Eläinkuvaus
  • Ratsastusurheilu
  • Muotokuvaus
  • Tapahtumakuvaus

Sijaintina koko Suomi

Kotipaikkakuntanana Savonlinna, mutta etenkin pääkaupunkiseudulla käyntiä on säännöllisesti. Pidemmät matkat ovat mahdollisia mihin vuodenaikaan tahansa, kunhan kohteessa ja/tai matkan varrella on tiedossa useampia kuvattavia.

Eläinkuvaus on taitolaji

Valokuvaajia on moneksi, ja jokaisella on varmasti oma vahvuutensa. Eläinkuvaus vaatii kuitenkin tietynlaista pelisilmää, jota esimerkiksi maisemakuvaajalla välttämättä ole. Mistä tahansa eläinyksilöstä voi saada parhaat puolet esille vain yhteen ruutuun.

Kuvaajaa vailla?

Haaveiletko rakkaan ponisi ikuistamista kauniisiin uniikkeihin valokuviin? Tahdotko laadukkaita kuvamuistoja sinun ja koirasi ensimmäisistä agilitykisoista? Oletko pääsemässä ripille tai kirjoittamassa ylioppilaaksi ja haluat tämän ainutlaatuisen hetken säilyvän kirkkaana muistoissasi?

Yhteistyö ja sponsorointi

Yhteistyökumppaneiksi voidaan ottaa sekä yksityishenkilöitä sekä yrityksiä. Sponsorointikohteeksi voidaan ottaa yksityisiä 2-5-tasolla kilpailevia (este)ratsastajia/ratsukoita.